Pécs, 2014. április 6., vasárnap (MTI) - A többi között az új pécsi ipari park benépesítésével kell új munkahelyeket teremteni a baranyai megyeszékhelyen - mondta Csizi Péter, aki a Fidesz-KDNP jelöltjeként vezet Baranya 1. számú, pécsi választókörzetében az országgyűlési választáson.
 
"Pécs az utóbbi négy évben minden tekintetben a fejlődés pályájára állt. Ezekre az alapokra építkezve kell tovább dolgoznunk úgy, hogy minél több új munkahely jöjjön létre Pécsen"- mondta a politikus az MTI-nek a választások éjszakáján, miután az adatok 93 százalékos feldolgozása alapján 36,85 százalékos támogatottságot ért el. Csizi Péter kiemelte, hogy a nyáron fogják átadni Pécs déli határában Magyarország legnagyobb egybefüggő területtel rendelkező ipari parkját, amelynek a benépesítésével új munkahelyek ezrei jönnek majd létre reményei szerint. Hozzátette: mindehhez a kormányzat segítségét is várják majd.

A politikus elmondta még: azért is dolgozik majd a parlamentben, hogy a 2014 és 2020 között az országba és a megyeszékhelyre érkező uniós források jelentős részét is ilyen célokra fordítsa majd a kormány.